Sprokkels van Gembo BBC

 

 

 

Clinic Steve IbensOp dinsdag 24/01/2017 om 18h30 organiseert Mercurius in 't Rooi voor De Koepel een clinic gegeven door Steve Ibens, head coach van Okapi Aalstar.

Deze clinic is gratis toegankelijk voor alle coaches.

Kopen bij Delhaize steunt Gembo

Kopen bij Delhaize steunt Gembo
Als u bij Delhaize winkelt tussen maandag 21 november en zondag 11 december, ontvangt Gembo maar liefst 5 procent van de waarde van uw winkelkar. Dat is een mooi bedrag voor de club. Zonder dat het u iets kost.

Deelnemen is heel eenvoudig:

 1. U winkelt bij een (grote) Delhaize-supermarkt. Proxy Delhaize of AD Delhaize doen niet mee
 2. Aan de kassa geeft u een identificatiekaartje af
 3. Gembo krijgt 5% van het bedrag van uw winkelkar

U hebt een identificatiekaartje van Gembo nodig
Delhaize moet weten dat u van Gembo bent. Daarvoor hebt u een identificatiekaartje van Gembo nodig. Elk kaartje kan slechts éénmaal gebruikt worden. Als u meerdere keren bij Delhaize winkelt, hebt u meerdere kaartjes nodig.

Klik hier om uw deelname te melden

Wat moet u nog weten over de actie?
 • De actie loopt alleen bij grote Delhaize-supermarkten. Niet bij Proxy Delhaize of AD Delhaize. U kan terecht in de supermarkten van de Herentalsebaan, Plantin Moretuslei, Bosuil, Wilrijk, Zuid, Stadsfeestzaal, ... en bij elke grote Delhaize in het land.
 • U kan elke kaart maar één keer gebruiken. Best gebruiken bij grote aankopen dus.
 • Enkel bij de traditionele bemande kassa’s te gebruiken.
 • U geeft de kaart aan de kassabediende na het inscannen van het eerste product.
 • De actie loopt van maandag 21 november tot zondag 11 december.
 • De Paralympic Week van Delhaize steunt Gembo en andere clubs met een G-werking.

Hoe ontvangt u die kaartjes?
U kan vanaf zaterdag 19 november ook kaartjes ontvangen in het cafetaria van Gembo (zolang de voorraad strekt).

Klik hier om uw deelname te melden

Spaghettidag 2016

Op zaterdag 19 november organiseren we onze GEMBO spaghettidag.
Je bent dan van harte welkom om in de cafetaria te komen genieten van spaghetti bolognese of vegetarische pasta. Maak het je die dag dus gemakkelijk, schrijf in op een uur naar keuze, en geniet van onze heerlijke spaghetti!

Prijs:
Volwassenen: € 10,-
Kinderen (tot U12): € 6,-

Inschrijven kan individueel of per ploeg tot en met 13 november.

 

 

 

 

 

Week van de G-Sportfan!

Doe mee met de ‘Week van de G-sportfan!’ en supporter voor sporters met een handicap!
Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil taboes doorbreken en laten zien dat sportieve uitdagingen er voor iedereen zijn. Dus ook voor sporters met een handicap. Want ook met één been, als je blind of doof bent of in een rolstoel zit, kun je gewoon sporten. Met de ‘Week van de G-sportfan!’ van 24 tot 30 oktober staat alles in het teken van G-sport. Zo gaan 26 G-sportprojecten op zoek naar zoveel mogelijk G-sportfans en donaties voor hun project. Ook spelen een aantal topsportclubs een thuiswedstrijd voor G-sport. Ook Gembo doet mee. De wedstrijd op 30 oktober tegen Brussel staat volledig in het teken van G-sport.
De ‘Week van de G-sportfan!’ is opgebouwd rond 26 G-sportprojecten: sportclubs, scholen, zorginstellingen en dagcentra die dag in dag uit in de weer zijn om personen met een handicap aan het sporten te krijgen én te houden. Het G-sportfonds wil er samen met jou voor zorgen dat de G-sporters van deze projecten alle kansen krijgen om optimaal te kunnen sporten met de juiste sportmaterialen, professionele begeleiding en aangepaste sportinfrastructuur. Zo wordt het voor hen nog aangenamer sporten en integreren ze zich in een samenleving waar ze meer dan ooit thuis horen én welkom zijn. Daar willen we tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ werk van maken, samen met jou.

 

1. Word vandaag nog G-sportfan
Registreer je vandaag nog als G-sportfan van één van de deelnemende 26 G-sportprojecten via de website www.gsportfonds.be. Het kost je niets, enkel twee minuten van je tijd. Elk G-project wil graag 250 G-sportfans verzamelen, dus neem je pc, laptop of tablet en help hen mee dit doel te bereiken.

 

2. Word donateur: met het G-sportfonds verdubbelen we jouw gift
Wil je jouw favoriete G-sportproject een financieel duwtje in de rug geven? Dat kan ook. Stort een vrijblijvende gift met duidelijke vermelding van de naam van het G-sportproject op het rekeningnummer van het G-sportfonds: BE74 7360 1164 4007 . Jij kiest zelf het bedrag dat je wenst te geven. En goed nieuws: voor elke euro dat jij doneert, leggen wij er vanuit het G-sportfonds graag één euro bovenop. 1 euro wordt dus 2 euro. Ontdek de 26 G-sportprojecten via de website www.gsportfonds.be.

 

3. Stuur een sms’je
Heb je je gsm bij de hand? Dan is een sms sturen makkelijk. Sms het woordje ‘gfan’ naar ‘6045’ en schenk zo 1 euro aan het G-sportfonds en aan G-sport in onze provincie.

 

I love Games

WANT: Ik hou van wedstrijdjes spelen. WHATEVER !
5 tegen 5, shooting contest, 3p contest, ... als het maar fun is !

VOOR WIE: Gewestelijk en provinciaal spelende pupillen en miniemen van de koepelclubs

HOE INSCHRIJVEN?
Geef je naam, team [pupil of miniem] en club door via mail naar Jan Wuyts (contactgegevens zie flyer).

 

 

 

 

 

 

Gembo Wants You

Beste Gembo-mensen

Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid op de Gembo State of the Union van afgelopen dinsdag. Jullie talrijke aanwezigheid werd fel geapprecieerd.
Eén vraag bleef hangen na de presentatie: Wat kan ik concreet doen?
Deze tekst biedt hierop een antwoord. Hou jullie niet in om één van de ‘vacatures’ in te vullen.
(Dit geldt uiteraard ook voor wie niet op de presentatie kon zijn.)

Alvast bedankt
Het Gembo-bestuur


1.U kan zich nog inschrijven voor de kwis van vrijdag 19/02? Laat vandaag nog iets weten. Info op gembobbc.be

2. U kan zich opgeven als vrijwilliger voor toogdienst of andere festiviteiten? Contacteer Sofie Vanhove sofie.vanhove@gembobbc.be
Wij hopen op een grote poel met nieuwe Gembo-vrijwilligers.

3. U wil een gift doen? Contacteer Wim Vanhove wim.vanhove@gembobbc.be

4. U wil aan structurele sponsoring doen? Contacteer Michel Albertijn michel.albertijn@gembobbc.be of Dirk Domen dirk.domen@gembobbc.be

5. U wil ons in contact brengen met een potentiële sponsor uit uw kennisenkring. Contacteer Michel Albertijn michel.albertijn@gembobbc.be of Dirk Domen dirk.domen@gembobbc.be

6. U wil eens samenzitten over een eventuele bestuursfunctie? Contacteer Michel Albertijn michel.albertijn@gembobbc.be

7. U wil gewoon blijven consumeren in de cafetaria? Doen! Wij zullen ook asap een ideeënbus in de cafetaria van de Luis installeren.

 

 

Gembo in zee met acht buurtscholen!

Onze basketbalclub zal vanaf dit seizoen gaan samenwerken met maar liefst acht lagere scholen uit de buurt van Luisbekelaar. We hebben namelijk het plan opgevat om duizenden meisjes en jongens in en rond Borgerhout op een leuke en kwalitatieve manier kennis te laten maken met basketbal.

Concreet zullen we aan elke school basketbalpalen en/of basketballen schenken met daarbij ook een lessenbundel met basketoefeningen waarmee de sportleerkracht aan de slag kan. Daarnaast zullen we in de scholen aan de kinderen van het eerste leerjaar initiatielessen basket geven. Verder wordt het nu ook mogelijk, aangezien het materiaal daarvoor aanwezig is, om bijvoorbeeld extra activiteiten rond basketbal te organiseren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen na school of tijdens de middagpauze.

Onze bedoeling is in eerste plaats om de jongens en meisjes op een aangename manier aan het sporten te krijgen tijdens de schooluren. Verder hopen we ook onze favoriete sport te promoten bij hen zodat die nog meer zal gaan leven in en rond onze buurt. We hopen dat deze jongens en meisjes de smaak voor sport (en basket in het bijzonder) te pakken krijgen. Tot slot hopen we eveneens dat door dit project Gembo nog meer naambekendheid krijgt en dat meer kinderen uit de buurt hun weg naar onze club zullen vinden. Zeker voor de meisjeswerking is dit project een belangrijk promotiemiddel.

De scholen die we praktisch, materieel en theoretisch willen ondersteunen zijn:

 • - De Vlinderboom (Borgerhout)
 • - Franciscusschool (Borgerhout)
 • - De Horizon (Borgerhout)
 • - De Hoedjes van Papier (Deurne)
 • - De Linde (Deurne)
 • - De Octopus (Deurne)
 • - Het Hinkelpad (Berchem)
 • - De Brug (Antwerpen)

Hen willen we danken, alsook Nike en de Koning Boudewijnstichting: zonder hen zou dit project nooit mogelijk zijn geweest. Tevens bedanken we ook onze leverancier Janssens Sport. We zijn trots op deze samenwerking en hopen om samen in de toekomst nog mooie zaken te kunnen verwezenlijken!

 

 

Nieuw bij Gembo 2015-16: instapteam dames en seniors

Bij Gembo willen we het komende seizoen starten met een instapteam voor dames vanaf 21 jaar. We willen zij die nog nooit of al een tijdje niet meer gebasket hebben in een club en (opnieuw) willen beginnen basketten de kans geven om dat bij ons te doen. Heb je dus zin om je favoriete sport te beoefenen bij Gembo en andere mensen te ontmoeten? Of wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met Pieter Maas (pieter.maas@gembobbc.be; 0491 996 742).

Om te beginnen zal er één keer per week getraind kunnen worden, telkens op maandag in de sporthal van Plantijn Moretus, van 18.00u tot 19.30u. In de loop van het seizoen kunnen we dan bekijken, in samenspraak met de groep en de coach, of er een extra trainingsmoment moet en kan komen en of er vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld.

Voor heren vanaf 21 jaar willen we eveneens een instapteam oprichten. Ook heren die nog nooit of al een tijdje niet meer gebasket hebben in een club en (opnieuw) willen beginnen basketten, krijgen bij ons de kans om dat bij ons (opnieuw) te doen. Heb je hier zelf zin in of ken je heren die hierin geïnteresseerd zijn, neem dan zeker contact op met Pieter Maas (pieter.maas@gembobbc.be; 0491 996 742). Van zodra we een voldoende aantal spelers hebben, gaan we op zoek naar een moment om te trainen en een coach. Aarzel dus niet te lang!

 

 

Betaling van uw lidgeld 2015-2016

De voorbereiding van het basketbalseizoen 2015-2016 is volop bezig.

Graag vragen we u om nu al het lidgeld te betalen voor het seizoen 2015-2016. Zo bent u zeker van het plaatsje van uw kind. Wij gebruiken het geld onder meer voor de aansluiting en verzekering bij de VBL.

Het lidgeld verschilt wat per ploeg. Dat heeft vooral met het aantal trainingen te maken.

Als het nu moeilijk is, kan u het lidgeld uiterlijk tot 1 september 2015 betalen. Daarna mag een speler niet meer deelnemen aan trainingen en wedstrijden.

Bij betalingsproblemen spreekt u best onze secretaris Marnix Vanderschaeghe (0476/93 80 36) of penningmeester Wim Vanhove (0486/67 78 93) aan. Ze stellen dan samen met u een betalingsplan op.

Klik HIER voor volledig document met lidgeld + overschrijvingsformulier. (pdf)

 

Lees zeker ook onze pagina Goedkoper basketten.

Alvast bedankt!

 

 

Gembo Hands

Binnen Gembo starten we met de "Gembo Hands".

Dit is een groep vrijwilligers die zich op regelmatige basis wil inzetten voor de club tijdens activiteiten. Bijvoorbeeld: door te tappen, de zaal klaar te zetten, de inkom te doen,...

Uiteraard zonder enige verplichting! U ontvangt een mailtje of sms met daarin de activiteit, het aantal vrijwilligers we zoeken en de taken waar we hulp voor nodig hebben.
Als u zich hiervoor wil engageren, stuurt u een mailtje of sms'je terug.

Dus...wil u af en toe een handje helpen en zo uw steentje bijdragen? Stuur dan een mailtje naar sofie.vanhove@gembobbc.be met uw contactgegevens (mail, gsm-nummer), zodat we u op onze lijst van de Gembo Hands kunnen zetten.

Alvast bedankt!

 

 

Onze meisjeswerking blijft groeien!

Meer en meer meisjes vinden hun weg naar Gembo en daar zijn we blij om!

In het seizoen 2015-2016 zullen we dan ook vier ploegjes hebben:

 • Miniemen (1999-2001) (Instapploeg)
 • Pupillen (2002-2003) (Instapploeg)
 • Benjamins (2004-2006) (Competitieploeg)
 • Microben + Pré-microben (2007-2008) (Instapploeg)

Onze competitieploeg zal twee keer per week trainen en elk weekend een wedstrijd spelen.

Onze instapploegen trainen twee keer per week en spelen af en toe een vriendschappelijke wedstrijd. Zo proberen we ze klaar te krijgen voor competitiebasketbal in een volgend seizoen.

Momenteel is er nog plaats voor enkele meisjes van het geboortejaar 1999, 2000, 2001, 2007 en 2008. Meisjes met een andere leeftijd worden op onze wachtlijst gezet.
We verwittigen hen zodra er een plaatsje vrij komt.

Wil je bij ons komen basketten of heb je nog vragen, neem dan contact met Pieter Maas, via Pieter.Maas@gembobbc.be of gsm +32 491 99 67 42.

Alvast van harte welkom!

 

 

De kledingbank van Gembo wordt vervangen door een Kledingmand

Gedurende enige tijd verzamelen we bij Gembo basketsportkledij die je niet meer aandoet en waarmee je anderen kan plezieren (uitgezonderd schoenen en sokken).
Hieronder volgt iets meer uitleg.

Het zal werken volgens het principe van een geefmand en is heel eenvoudig:

- Ouders, spelers en andere basketballiefhebbers om basketballiefhebbers kunnen basketkledij in de mand steken die door hen zelf niet meer gedragen wordt, maar nog wel goed is om te dragen door anderen. Onder de basketkledij verstaan we o.a. basketshortjes en -shirtjes. Sokken en schoenen zamelen we liever niet in.

- De kledij mag door iedereen worden bekeken en gratis worden meegenomen. We hopen veel kledij te mogen inzamelen en zo een heleboel spelertjes (en ouders) blij te maken.

De mand is te vinden op de kast in de cafetaria. Neem gerust eens een kijkje!"

 

 

Inwoners van Deurne : Sportcheques 2014

Vanaf vandaag kunnen jullie clubleden sportcheques 2014 aanvragen en dit tot uiterlijk 15 november 2014.

De procedure voor de sportcheque blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, maar we zetten deze graag nog even op een rij:

- Deurnse leden die op 1 januari 2014 ouder zijn dan 55 jaar en jonger zijn dan 18 jaar kunnen via www.deurne.be hun sportcheques aanvragen.
Mochten er leden zijn die niet in de mogelijkheid zijn om dit zelf te doen, dan kan de persoon in kwestie naar de sportantenne gaan en samen vullen ze het aanvraagformulier in.
De sportantenne is bereikbaar van maandag tot met vrijdag van 9 uur tot 16 uur in het districtshuis van Deurne.

- De leden brengen de sportcheques binnen bij de club. dit ten laatste op 14 november 2014.
Sportcheques die na deze datum binnen komen zullen noch verwerkt, noch uitbetaald worden.
De uitbetaling van de sportcheques vindt plaats nadat deze door het district en de club verwerkt werden.
Dat kan dus alles bij elkaar wel even duren.

- De sportclub verzamelt de sportcheques, betaalt de leden hun 20 euro korting terug en geeft de originele sportcheques af aan de sportantenne Deurne.

Nieuw is dat de geldigheidstermijn van 4 maanden voor de sportcheques vervalt.
De sportcheques zijn dus het hele jaar door geldig.

 

Alle info op district deurne

 

 

Gembo topsportfonds 2012-2015

Gembo is een van de streng geselecteerde Antwerpse sportclubs die ondersteund worden door het Topsportfonds van de stad Antwerpen.

Antwerpen steunt ons om talentvolle jongeren optimaal te begeleiden.

Gembo werkt samen met partnerclub Antwerp Giants om zo het Antwerpse basketbal vooruit te helpen.

 

 

Gembo BBC is partner van de WorldOutGames

Begin augustus 2013 wordt Antwerpen even het holebi-centrum van de wereld, met een prachtig programma vol cultuur, mensenrechten en sport.

Gembo is trots om het basketbal-programma van de WorldOutGames te organiseren.


Meer informatie op www.woga2013.org of
over het basketbal op www.world.outgames.org/index.php/en/sports/basketball
 

 

21 januari 2013: KA Beveren Belgisch kampioen

Email van Wim Van Britsom, Basketballeerkracht, KA Beveren

Beste clubleden, Langs deze weg wil ik u mee delen dat de basketbalschool van Beveren zich afgelopen woensdag zich tot Belgisch kampioen heeft gekroond.
2 spelers uit jullie club maakte deel uit van deze wedstrijd nl Tobias Verhoeven en Jonas Foerts (nvr: spelers van de landelijke Kadetten).
Door deze overwinning zal onze school ons land vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap voor scholen te Cyprus.

Kort verslag:
Op woensdag 16 januari moesten we de finalist van Wallonië bekampen. Een basketbalschool uit Luik gecoacht door Yvan Fasotte, tevens onze tegenstander 2 jaar geleden, was een geduchte tegenstander. Het hele gebeuren vond plaats in de sporthal van Machelen.
Onze talrijk opgekomen supporters zagen een zenuwachtig wedstrijd begin van onze spelers, met als gevolg dat we na de eerste quarter met 19 punten achter stonden. Geleidelijk aan herpakte de jongens zich om zo de rust in te gaan met een 40-45 achterstand.
Na de rust zagen we een heel ander team van KA Beveren. Ze speelden geconcentreerd en voerden de tactische richtlijnen beheerst uit, met als gevolg dat de wedstrijd in ons voordeel kantelde.
Het bleef natuurlijk bibberen maar toch trokken we aan het langste eind met als resultaat een 78-64 overwinning!
Proficiat aan de spelers en ook onze talrijk opgekomen supporters verdienen een vermelding.


Verslag op TV Oost.
 

 

 

Contacteer ons

Gembo BBC vzw
Schaapskooi 24
2660 Hoboken
bankrek.: BE95 0688 9650 6258
BTW: BE 0446 742 903
Secretariaat: Mario Siefert
Jeugdwerking: Dennis Yoroz
Webmaster: Wim Smets

Organisaties

Overheidspartners

 

 

Gembo wordt ondersteund door het Topsportfonds van de stad Antwerpen