Column

 

 

 

Deze pagina's geven een overzicht van onze club.

 

Columns wordt verzorgd door een select panel.
Zij schrijven geregeld over het Gembo-gebeuren met beschouwingen, bedenkingen, een kritische mening, grappige momenten of andere hersenspinsels.

Onze huidige columnisten zijn:

  • M. Albertijn (voorzitter Gembo)
  • D. Domen (Sportieve Raad)

 

Lees ook de vorige columns die je kan terugvinden in het ons uitgebreide archief.
Via een klik op ons archief button gaat u terug in de tijd.

 

Uw column aangeboden door Gembo BBC

120
door Dirk DomenZaterdagavond 9 september. De Luis. Gembo opent tegen Waregem. Een wedstrijd die wij vroeger bestempelden als een ‘topper’ in TDM1. Daar is deze bewuste zaterdagavond maar weinig van te bespeuren. Qua spel noch qua publieke aanwezigheid.

Ik weet niet wat ik het ergste vind het slechte eindresultaat of het bedroevende aantal toeschouwers dat in de tribunes zit.
Een nederlaag kan altijd tegen Waregem. Dat moet je incalculeren. Ok, het spel was niet goed maar dat was het verleden jaar ook niet toen we met meer dan 30 punten ten onder gingen. Het werd alsnog een bevredigend seizoen.
Dus laat ik maar voor het toeschouwersaantal kiezen.

110

Honderdtien toeschouwers zaten er in de zaal voor de seizoensopener tegen Waregem.
Reken daar nog een handvol mensen bij die vanuit de cafetaria staan te kijken en je komt waarschijnlijk op een totaal van honderdtwintig.

120

De Antwerp Giants moeten nog even wachten om aan hun seizoen te beginnen. En de veel gehoorde boutade ‘Ja, het was druivencross in Overijse’ kon deze keer niet gebruikt worden want Van Aert en Co rijden op zondag. Er was dus die avond enkel concurrentie van FC Antwerp dat thuis speelde tegen Sint-Truiden.
Waarom vonden de mensen de weg dan niet naar de zaal?
Werd niet genoeg aangekondigd dat wij terug op zaterdag gingen spelen?
Zijn de supporters deze competitie, die al jaren hetzelfde lijkt, beu?
Zijn ze niet geïnteresseerd om hun vernieuwde team te zien spelen?
Of volgden ze massaal op het EK basket Litouwen – Griekenland op één of andere livestream thuis?

Dat kan.

Dat kan allemaal. Dat zullen we moeten onderzoeken. Maar één ding dat we niet moeten onderzoeken maar allemaal konden vaststellen, is dat onze jeugd niet aanwezig was in de zaal. Meer dan 400 jeugdspelers telt onze club. Ik telde er geen 10 in de tribune.
Toegegeven dat het voor de jongsten misschien wat laat was. En dat engagement er ook van seniors naar de jeugd moet zijn. Onze club bestaat echter niet alleen uit jongsten. En aan dat tweede moet zeker gewerkt worden. Note to self.
Maar ik herinner mij nog dat ik tijdens mijn jeugdopleiding bij Mercurius altijd ging kijken, zonder uitzondering, uit of thuis, naar onze eerste ploeg die toen in 2e nationale speelde. Mijn helden heetten niet Bird of Dr. J maar Herman ‘Mouche’ Verstrepen en Rik Xhaët. Mannen van vlees en bloed die ik kon aanraken. Als wie ik wilde zijn. En die ik later ook bekampte op training wanneer ik op mijn 16 mijn verwaande neus aan het venster stak.

Ik zou hierbij dus een dringende oproep willen plaatsen aan al onze jeugdspelers, jongens en meisjes, om toch eens te komen kijken naar jullie eerste team(of onze seniors 2 uiteraard) dat wekelijks het beste van zichzelf geeft in de op één na hoogste reeks van het land. Naar mannen wiens plaats jullie op termijn moeten kunnen innemen. Want de kans dat je Lebron James of Anthony Davis wordt, is bijzonder klein. Uitgroeien tot de nieuwe Eli Van Aken of Tomas Goetaert niet. En daar is niks mis mee. Integendeel daar ligt de toekomst van onze club. En wat is een club zonder toekomst?

Met dank aan iedereen die er wel was.


Dirk Domen
Onder-Voorzitter Gembo
Sportief manager Gembo BBC

Contacteer ons

Gembo BBC vzw
Juul Grietensstraat 27
2140 Borgerhout
bankrek.: BE95 0688 9650 6258
BTW: BE 0446 742 903
Secretariaat: Mario Siefert
Jeugdwerking: Dennis Yoroz
Webmaster: Wim Smets

Organisaties

Overheidspartners

 

 

Gembo wordt ondersteund door het Topsportfonds van de stad Antwerpen